Andra dagen – uppbyggnad och förberedelser

Måndag 31 juli

Gårdagens strilande kvällsregn har förbytts i strålande morgonsol. Det slamrar i bajamajadörrar. Trygga, norrländska röster hörs från kallduschen. Scouter går förbi med alla upptänkliga former av kärror för att hämta mat. Funktionärer samlas i ledarfiket för frukost. Halv åtta spelas revelj för de som ännu inte vaknat. Undrar om det blir en ny revelj varje gång, som för vinnarna i Melodikrysset? Frukosten följs av gudstjänster i varje by.

Norrbottningarna har anlänt och sätter igång med att bygga spisar, surra slanor, gräva gropar och delta i den inofficiella tävlingen om vilka som bygger högst. Många av de övriga scouterna börjar bli klara och patruller ger sig ut på vift för att samla de HOPPemons som finns överallt på lägerområdet och svara på frågor om saker som en scout bör känna till. Andra spelar egentillverkad kubb, hugger ved eller vilar i den privata hängmattan.

På kvällen är det Bålibompa i familjebyn Hoppetossa och bylägerbål i de olika scoutbyarna. Skratt och allvar avlöser varandra och hejaramsorna ekar över ängen. På Bålibompat är stämningen hög när sketcher, lägersånger, ramsor och tävlingar avlöser varandra. Femtio meter därifrån pågår förberedelserna inför morgondagens stora begivenhet – höghöjdsbanan.

Kort sagt, en dag för i huvudsak uppbyggnad och förberedelser. I morgon drar det igång med aktiviteter på allvar!

Några bilder från dagen finns nedan. Vill ni se fler bilder, sök er till Patrullriks på Facebook och Instagram.

Hälsningar
Anders Runesson