Första dagen gav mersmak

Söndag 30 juli

Något har hänt i Mossebo. Något är annorlunda. På ängarna växer det inte bara blommor, utan nu har det växt upp mängder av tält. Och stora och små människor som surrar runt, pratar, skrattar, kramas och mår bra tillsammans. Solen skiner, det är varmt och doften av grillade hamburgare sprider sig. Det är Patrullriks i Mossebo, och det är fantastiskt.

Senast det var ett riksläger i Mossebo var 1999. Många som är här nu var med då också, och minns det med värme. Kanske bär även marken lägerspår. Ett naturens minne. ”Tänk om stenar kunde tala”, vad skulle de berätta då. Kanske att familjen Jakobsson, som härbärgerar lägret på sin gård, vandrat på markerna och planerat för det i flera år. Att ett stooort antal människor varit här och rest tält, fraktat gods, planerat mat och bett för lägret långt före den här dagen. Och nu går alla trådar ihop, och det blir ett läger. Ett läger som vi gör tillsammans, där alla är viktiga och bidrar på sitt sätt.

Idag söndag har det mesta handlat om uppbyggnaden av lägret. Patrullerna har kommit hit, börjat bygga ihop sina lägerplatser, sorterat sin packning och bekantat sig med lägerområdet. Och mitt i allt kommer Kalmars kommunalråd Johan Persson på besök tillsammans med lokalmedia och vill kika runt på lägerområdet. Ordnat kaos är väl en rättvis beskrivning. Och just när detta skrivs ihop kommer regnet och om 30 minuter är det lägerbål. Men det hinner hända mycket på en halvtimme…Och hur som haver är morgondagens väderprognos en enda STOR sol och 23 grader varmt, så kan det få regna lite idag.

(Ps. Vilken tur att jag inte blev riktigt klar med mitt blogginlägg före invigningen och lägerbålet, för nu kan jag berätta att regnet upphörde, stämning var på topp och smilbanden är rejält uttöjda. Tack alla deltagare och ledare för den här första fantastiska lägerdagen.)

Obs! Vill ni se fler bilder ska ni söka er till Patrullriks på Facebook och Instagram.

 

Hälsningar Per Sjölin