Från rofylld morgon till kaosartad kväll

Tisdag 1 augusti

Idag har Patrullriks startat på riktigt. Efter en rofylld morgon, där dock vissa blev väckta väldigt tidigt av en drönare som tog ovanstående fantastiska bild över Mossebo (tack Drönarmannen), var det äntligen dags för Hoppsan. Alltså Workshop, GodaHoppsudden och HÖPP.

Halv elva drog en tredjedel av scouterna till Öland för bad, lek och miljöombyte medan resten av scouterna spred ut sig på Jakobssons marker för hantverk och samarbetsövningar. Med stort engagemang tovade scouterna bollar, byggde insektsbon och tillverkade vandringsstavar. Någon drog till och med ut på en kort vandring med en ”munk” vid sin sida.

Och de scouter som hade åldern inne och vågade, kastade sig från höghöjdsbanans torn med skräckblandad förtjusning. Några tjöt av skratt, andra av skräck. Något som uppmärksammades i Radio Kalmar som sände direkt ifrån Patrullriks den här eftermiddagen.

Faktum är att lägret fått rejäl publicitet i media. Förutom radion har vi till exempel också haft besök av Blekinge läns tidning, Kalmar läns tidning, Östra Småland och Sveriges Television. Och imorgon kommer EFS egen tidning Budbäraren hit.

Dessutom tror jag aldrig att Mossebo fått så mycket uppmärksamhet i sociala medier som den här veckan. Sök på #mossebo, så får du se.

Efter en dag full med aktivitet är det lätt att tro att kvällen ska bjuda på lugn och ro med trötta scouter som grillar marchmallows över öppen eld och sjunger lägersånger. Men icke. Halv åtta prick utbröt det stora kaoset – lägerkaoset – en favorit i repris från Patrullriks i Mossebo.

Carina Karlund