Tack för att ni delat veckan med oss!

Söndag 6 augusti

Sitter här i solen med en märklig känsla. Lägerområdet är tomt, inga tält eller spisar syns längre och det känns faktiskt sorgligt. Vår lägerkommittee ska avsluta och ett nytt gäng ska påbörja. Overkligt att dessa år av planerande och funderande nu börjar gå mot sitt slut. Det är skönt för jag längtar efter tid med min familj igen och att bara få vara… men också vemodigt. Lägerveckan blev ju såklart höjdpunkten. Helt fantastiskt!

En vecka har vi varit tillsammans på olika sätt: lagat mat, badat, samarbetat, tävlat, ätit glass, hoppat studsmatta, busat, tovat får av ull och gjort HOPParmband. Säkert har det varit lite missuppfattningar och ledsamheter här och där då man inte kommer överens eller förstår varandra. Ibland blir det fel men det viktiga är att göra upp och säga förlåt. Samarbeta och lyssna på andra är inte alltid lätt. Men detta blandas med allt det roliga. Sova i tält, dricka varm choklad, berätta roliga historier, WorksHOPPs, berättelser på GodaHOPPsudden och HÖPP. Summa summarum: vi mår bra tillsammans. Livet innehåller både glada och ledsna dagar. Det är många som blivit fascinerade av hur vi alla hjälper varandra, stora som små. Vare sig det handlar om att få fler dass på rätt ställe, ge en kram när det behövs eller hjälp att hämta mat.

Dagarna har varit fulla av roliga aktiviteter. I fredags hade vi den fantastiska marknaden där alla pengar går till Barn I Alla Länder. Jag började med att köpa min efterlängtade spettekaka: köp 2 och betala för 3 – så går det till på BIALs marknad. Annars fanns det saffranspannkakor, äppelsnor, chilichokladbollar och annat gott. Hantverk som blivit halsband, armband, insektshotell, tavlor eller varför inte köpa HOPPdrycken som förändrar livet. Men upplevelser kunde man också köpa: en kameltur, skidskytte eller vernissage. Jag avslutade med att själv samla in lite pengar genom att märka kåsor. Variation i mängd som ni förstår och som måste upplevas.

Men det bästa av allt under lägret är ändå att Jesus haft en självklar plats. Många har fått möta honom för första gången, andra fått lära känna nya sidor av en stor Gud som älskar. Bönehuset har haft fullt upp!

Jag är så tacksam för alla glada och nöjda deltagare. TACK för att ni kommit och delat denna vecka med oss. Jag hoppas att ni åkt hem med många goda minnen och roliga bus, nya vänner och framför allt nytt hopp för hösten. För många av er börjar skolan om några veckor – kom då ihåg att du inte är ensam utan att Jesus faktiskt gillar att vara med dig överallt.

TUSEN TACK alla fantastiska patrulledare, funktionärer, bedjare, alla som bakat – är så tacksam för att just du gett av din tid – Gud välsigne dig.

För oss som är kvar här i Mossebo väntar dagar av rivning, städning, matlagning, utvärderingar som ska både läsas och skrivas men främst massor av tacksamma böner. Du är bäst Jesus!

Nu får vi längta till 2020 då Mittsverige och Vässarö hälsar oss välkomna. (Det blir kul – då Vässarö -81 var mitt första Patrullriks)

Visst ses vi?

Anna Åhman, lägerchef Patrullriks 2017