Factum är Patrullriks scoutläger för ungdomar! På Factum kommer du få ett läger som sträcker sig ut på havets vatten, upp på klätterväggen och vidare in i skogens snår. Oavsett om du är erfaren scout eller aldrig provat på scouting förut erbjuder Vässarö utmanande aktiviteter där du kommer utvecklas. Det kommer bli svettigt, det kommer bli kul, det kommer bli ridderligt! Vi bor tillsammans på en egen äng i tält eller vindskydd, vi har ett eget mötestält och det ges många tillfällen för skönt häng och spännande ”happenings” som konsert och spännande gäster!

Factum = gärningar/kom

Patrullriks tema är Regnum dei som är latin för Guds rike. Guds rike visar sig på olika sätt genom Guds närvaro, kärlek och frid. Jesus sa: “Guds rike kommer inte på ett sådant sätt att man kan se det med sina ögon. Ingen kan säga: Här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är inom er.” Luk 17:20. Factum är också latin och betyder gärningar. Det handlar om vad Gud har gjort för oss, och hur Guds rike kan bli synligt genom oss. Factum betyder också ”kom”. Kom och möt andra från hela landet i Utmanarbyn som är scoutlägret för dig som vill ha mer utmaning, mer Guds rike, mer gemenskap i ditt liv!

Gemenskap

Tillsammans kommer vi att få växa, utmanas och träffa nya vänner, kanske vänner för livet! Det är tillsammans som är grejen. I mötet med andra kan du lära känna dig själv mer, stärka din självkänsla, och utvecklas tillsammans med patrullen. Här finns både häftiga upplevelser och lugna stunder.

Tro

På Factum kommer vi ha stort fokus på tron och kristet liv. Du kanske vet att du är troende kristen, har en annan tro, eller är mest nyfiken. Om du är beredd att komma som du är och samtidigt utmanas så tror vi att Factum kommer ge dig något oavsett var du befinner dig i livet och tron. Lägret vill visa på Guds stora kärlek för varje människa genom Jesus Kristus som kan ge mening, liv och hopp. Vi kommer att dyka ner i Bibel-boken Apostlagärningarna där vi kan läsa om hur Guds rike kommer och förändrar saker för oss och de vi möter.

Riddarord

Lägertemat är inspirerat av medeltiden. Till det hör riddarord som även vi på Factum kommer att koppla till genom dagsaktiviteternas olika utmaningar. Vi kommer tränas i: Tålamod, Ärlighet, Vänskap, Tjänstvillighet och Trofasthet, som resulterar i riddarmärken.

Gör dig redo för en upplevelse du aldrig glömmer!