Familjebyn Hoppetossa

Hopp tillsammans!

Gillar du att åka på scoutläger trots att du har små barn? Känns det långt att skicka iväg din scout på läger utan mamma eller pappa? Är ni morföräldrar och vill hänga med barnbarnen på äventyr? Då är Familjebyn något för er!

Vad är Familjebyn?

Familjebyn är den verksamhet på Patrullriks som riktar sig till barn i åldrarna 0-9 år och deras föräldrar eller annan medföljande vuxen. Vi tror att barn och föräldrar behöver och tycker om att ha tid med varandra och göra härliga saker tillsammans! Därför riktar sig Familjebyns program till hela familjen, vilket innebär att barn som är med på Familjebyn behöver ha en vuxen med sig i allt som händer.

Ibland kommer Familjebyn att ha samma aktiviteter som scoutlägret och är man 8-10 år kommer man att ha möjlighet att vara med på vissa av scoutlägrets aktiviteter, men tillsammans med en vuxen.

Hur bor man i Familjebyn?

Alla i Familjebyn bor i tält, husvagn eller husbil på ett eget område som ligger i nära anslutning till det stora lägret.

Som deltagare i Familjebyn tillhör man ett matlag. Maten lagar vi över öppen eld och äter vid den lägerplats som vi byggt upp med de andra deltagarna i byn. Bilda gärna matlag med andra deltagare från samma distrikt som du själv eller med vänner som du vet ska dit. Ange i anmälan vem/vilka du vill dela matlag med. Känner du ingen sedan tidigare kommer du att placeras i ett matlag av lägerledningen. Förmodligen blir det då tillsammans med några som bor geografiskt nära dig.

Patrullkista

För att kunna laga mat och bygga lägerplatsen behöver ni ha tillgång till en patrullkista med verktyg och matlagningssaker. Om ni inte har en patrullkista anger du det på anmälan så sätter vi in er i ett matlag där det finns. Märk alla saker i patrullkistan. För er med små barn kommer det att finnas möjlighet att värma mat i micro i vårt stora gemensamma aktivitetstält som kommer att ligga mitt i Familjebyn.

Dusch, tvätt och sånt

Det kommer inte att finnas duschar i Familjebyn, om ni inte bygger en egen, utan vi tvättar oss i handfat och med vattenkanna. Vid något tillfälle under veckan kommer det att bli tillfälle till bad. Bajamajor kommer att finnas utplacerade på området.

Om du kommer med husvagn eller husbil är det bra att känna till att vi inte kommer att kunna erbjuda tillgång till el.

Vad gör man under lägret?

Efter frukost inleds varje dag med en gemensam bibelsamling. Därefter händer ”Dagens Hoppsan” som kan innebära uppbyggnad av lägret, hantverk, marknad, gudstjänst, äventyr av olika slag, bad, och framför allt gemenskap. Ibland kommer Familjebyn att ha samma aktiviteter som scoutlägret. Dagens lunch förbereds på morgonen och tas med som picknick. Därför behöver du ha med en dagsryggsäck för egna och barnens behov.

När man pustat en stund efter dagens program vidtar matlagning och middag innan kvällens lägerbål och aftonbön. Vi i Familjebyn har vårt eget Bålibompa men några gånger samlas hela lägret till storlägerbål. När lugnet lägrat sig och de små somnat kommer Café ”Hopp och Dopp” att öppna för de vuxna i aktivitetstältet. Där kommer det att ges tillfälle till samtal utifrån ”Dagens Vardagshopp” eller bara avkopplande gemenskap och ”häng”.

Vill du veta mer?

Har du frågor om Familjebyn och lägret kan du kontakta Maria Weister på telefon 0734-22 28 23 eller e-post familj(a)patrullriks.nu.

Varmt välkommen till en lägervecka med scouting, hopp och gemenskap!